Op het gebied van netwerk- en beveiligingssystemen speelt DNCS een voortrekkersrol. Het bedrijf uit Gierle zet onder andere IP-camerasystemen, IP-toegangscontroles en netwerken op bij grote bedrijven en kmo’s. Ook kledingzaak Wellens uit Herentals doet al negen jaar lang een beroep op de diensten van DNCS. “Carl Wellens is met zijn zaak altijd al een ambassadeur geweest voor DNCS”, aldus zaakvoerder en oprichter Gust Dierckx.

Video Insight-systeem

Negen jaar geleden plaatste DNCS een volledig beveiligingssysteem bij kledingzaak Wellens. Gust Dierckx: “We zijn zeer tevreden over de performantie van de camera’s al die jaren. Recent hebben we nog een vernieuwing doorgevoerd. Het is een systeem dat conform de hedendaagse IT-normen werkt.” Eind maart werden een veertigtal Full HD-camera’s in de winkel en het magazijn geplaatst, en werd er overgeschakeld naar een Video Insight-systeem. “Daarmee wordt er nog maar eens 40% brandbreedte op het netwerk ingewonnen. Daarnaast vervangt het systeem de vorige installatie met drie recorders. Voortaan wordt er met één gecentraliseerde server gewerkt, wat het gebruik aanzienlijk vereenvoudigt.” Verder levert het Video Insight-systeem, naast optimale beveiliging, tal van marketingvoordelen op.

Marketing

“We spreken over people counting, face recognition en heathmapping. Onder andere face recognition is zeer interessant voor de retailsector. Deze extra functionaliteit van Video Insight is eenvoudig te implementeren en kan ongewenste individuen op voorhand signaleren. Op die manier kan er ook op de drukkere momenten, bijvoorbeeld tijdens de solden, proactief gereageerd worden en kunnen er diefstallen worden voorkomen.” Op de parking van kledingzaak Wellens kunnen eventueel nog ANPR-camera’s geïnstalleerd worden. “Zo krijgt men een beter zicht op wie er op en af de parking rijdt en is het mogelijk om de barelen die de auto’s doorlaten, automatisch aan te sturen.”

Backward compatibel

De nieuwe installatie bij kledingzaak Wellens toont aan dat DNCS weet te herinvesteren in zijn klanten. “Het begon eigenlijk met een aanvraag voor extra camera’s in de winkel, waardoor we hebben voorgesteld om het volledige systeem te herbekijken. Zo blijft kledingzaak Wellens een voorbeeld in beveiliging.” Naast kledingzaak Wellens, installeerde DNCS het Video Insight-systeem onder andere ook al bij politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

Innovatie troef

Het hanteren van innovatieve oplossingen heeft een groot aandeel in het succes van DNCS. “Jaarlijks voorzien wij een budget om onderzoek te doen naar nieuwe opportuniteiten. We merken dat het vandaag meer en meer nodig is.” Een continue verschuiving binnen de sector speelt daarin een belangrijke rol. “Het verhaal op het gebied van IP-beveiliging is eigenlijk nog maar net begonnen, terwijl we al tien jaar in deze sector zitten. We zoeken naar nieuwe zaken om steeds creatief uit de hoek te blijven komen, opdat onze klanten meer kwaliteit krijgen voor hun investering in beveiliging.”

DNCS, gevestigd in Gierle (Lille), is een dienstverlenende onderneming en specialiseert zich in het opzetten van IP-camerasystemen, IP-toegangscontroles en netwerken.

3214718156

info@dncs.be

www.dncs.be/home