Als vrachtwagenbestuurder moet je je rijbewijs om de 5 jaar vernieuwen.  Wanneer je bezoldigd vervoer voor derden uitoefent, ben je verplicht om je Code95 (vakbekwaamheid) te hebben. Vrachtwagenbestuurders dienen telkens tegen de “vervaldatum” van hun rijbewijs 5 nascholingen te volgen in een erkend opleidingscentrum zoals NOA Trainings.

Waarom tijdig starten met de inplanning van je opleidingen?

  1. Je bent zeker van je plaats (en dat je tijdig klaar zal zijn voor de verlenging van je rijbewijs)
  2. Spreiding van de opleidingsdagen
  3. Spreiding van de kosten

Reserveer tijdig je plaats

De meeste vrachtwagenchauffeurs hebben de eerste cyclus van 5 nascholingen achter de rug en kunnen met hun nieuw “Code95-rijbewijs” veilig de baan op. Dit nieuwe rijbewijs is 5 jaar geldig en kan vernieuwd worden mits je opnieuw 5 nascholingen hebt gevolgd bij een erkend opleidingscentrum.

Voor deze tweede cyclus heeft de wet enkele verplichtingen opgelegd, waaronder 3 uur individuele praktijk (rijden op de baan) met een erkende trainer. Gezien het groot aantal chauffeurs en het beperkt aantal erkende opleidingscentra en trainers voor deze praktijkmodule, zullen er vrijwel zeker wachtlijsten ontstaan. Dat kan tot gevolg hebben dat je niet tijdig klaar zal geraken voor de verlenging van je rijbewijs. Daarom reserveer je best tijdig. Dan ben je gerust.

Spreid je opleidingsdagen

In het verleden zagen we dat heel wat chauffeurs wachtten tot het laatste moment om dan 5 achtereenvolgende dagen opleiding te volgen. Dat was vaak afzien. Logisch ook, want mensen die niet meer gewoon zijn om in de schoolbanken te zitten en dan plots 5 dagen aan een stuk les gaan volgen, moeten flink op hun tanden bijten.

Daarom raden we je aan om jaarlijks 1 à 2 opleidingsdagen te volgen en dit goed te plannen, zodat je tijdig je 5 nascholingen hebt gevolgd voor de verlenging van je rijbewijs/Code95.

Spreid je kosten

Je hebt 5 jaar tijd om de verplichte cursussen te volgen. Wanneer je jaarlijks één nascholingsmodule volgt, spreid je de kosten en is het financiële plaatje beperkt. 

Plan nu dus reeds je opleidingen in en verzeker je van je plaats. NOA Trainings adviseert je graag.

Contacteer ons voor meer info, data en prijzen rond onze opleidingen in Turnhout en Houthalen of raadpleeg onze opleidingskalender op de website.  

NOA Trainings verzorgt opleidingen in Turnhout en Houthalen die leiden naar meer veiligheid, motivatie en rendabiliteit op de werkvloer.

014/390 113

info@noatrainings.be

www.noatrainings.be/