350 leerlingen ontmoeten 68 beroepen

rotaryDe Rotary Clubs van Turnhout en Arendonk organiseren donderdag 17 november voor de 4de keer een beroependag. Die richt zich naar de 6dejaars leerlingen van de secundaire scholen uit de regio. 350 leerlingen schreven zich en ze kunnen in totaal kennismaken met 68 beroepen.

De leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs staan voor een belangrijke beslissing: welke richting zullen ze volgend jaar volgen? Of nog: welke richting moet je volgen om later een bepaald beroep te kunnen uitoefenen? Dat kunnen ze de professionals deze keer zelf vragen.

Begeleiding van jongeren
Letterlijk alle secundaire scholen van Turnhout, Arendonk en Kasterlee staan achter het initiatief en motiveerden hun leerlingen om aan de beroepenavond deel te nemen. Van elk beroep is minstens 1 professional aanwezig. De leerlingen konden zich inschrijven voor 2 sessies en nadien nog een persoonlijk onderhoud vragen bij een professional.

“Een essentiële doelstelling van Rotary is de begeleiding van jongeren naar en in een volwaardig beroepsleven. Service, wat het devies van Rotary is, beperkt zich niet tot financiële of materiële steun voor goede doelen”, zo motiveren de organiserende serviceclubs hun initiatief.

De beroepenavond vindt plaats op de Turnhoutse campus van Thomas More Hogeschool, die hiervoor de lokalen ter beschikking stelt.